Az elektronikus cégeljárásról

Irodánk Magyarországon az elsők között, 2006. szeptemberében tért át az elektronikus cégeljárás alkalmazására.

Ennek során a cégekkel kapcsolatos bárminemű cégbírósági ügyben (cégalapítás, változásbejegyzés, névfoglalás, beszámoló benyújtása, végelszámolás) hatékonyan, gyorsan és magas szakmai színvonalon tudunk eljárni az ország bármelyik cégbírósága előtt.

2008. július 1. óta a cégek (Zrt., Kft. Bt.) cégbírósági bejegyzésének határideje – egyszerűsített cégeljárás esetén – 1 munkaórára csökkent.

Így cégalapítás esetén - ha a szükséges adatok a rendelkezésünkre állnak - a céget akár 1 munkanap alatt be tudjuk jegyeztetni az ország bármelyik megyéjében.

Ezzel párhuzamosan a cégalapítás költségei is jelentősen csökkentek.

Cég típusa: Illeték mértéke egyszerűsített cégeljárás esetén: Illeték mértéke hagyományos cégeljárás esetén:

Egyszerűsített cégeljárásban közzétételi költségtérítést nem kell fizetni!

A cégtörvény 2007. szeptember 01-jei módosítása óta a vezető tisztségviselők aláírásának hitelesítésére már a jogi képviselő is jogosulttá vált. Ennek köszönhetően a cégeljárásban a közjegyzői aláírási címpéldánnyal egyenértékű az ügyvéd által készített és ellenjegyzett aláírási minta. Ez az Ügyfelek számára jelentős idő- és költségcsökkenést jelent.

Amennyiben céget szeretne alapítani, vagy meglévő cégét szeretné módosítani, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!