Mi a fejlesztő tanácsadás alapja?

A növekedés minden esetben mennyiségi, a fejlődés minden esetben minőségi kérdés.

A fejlesztő tanácsadás módszertana nem mechanikusan képzeli el a szervezetek fejlődését, hanem a szervezeteket élő, fejlődő formáknak tekinti.

Sokan (a mechanikus szemlélet hívei) úgy képzelik el, hogy egy szervezet fejlesztésével önállóan is lehet foglalkozni, elvonatkoztatva a benne dolgozó emberektől. Pedig a kettő egymástól nem választható el, hanem szorosan összekapcsolódik, összefügg.

Minden olyan helyen, ahol ember tevékenykedik ott szervezetnek, struktúrának is lennie kell (legyen az egy gazdasági társaság, vagy társadalmi szervezet, egyéb intézmény, vagy akár egy család). A szervezet ugyanis minden szociális organizmusnak elengedhetetlen feltétele.

Ezért aztán annak, aki a fejlesztő tanácsadás módszertanával a szervezetek fejlődésével, fejlesztésével foglalkozik, mindkét terület (emberek és szervezet) törvényszerűségeit ismernie kell és foglalkozni kell vele.

Mert ha valaki csak az emberrel foglalkozik, és a forma, a szervezet közben a régi marad, akkor nem jön létre igazi fejlődés, a problémák nem oldódnak meg. Hasonlóképen, ha csak a formával foglalkozunk, csak a szervezetet fejlesztjük, akkor sem tudunk valódi változást elérni, mert az emberek változatlanok lévén, nagyon gyorsan előveszik szokásaikat, kedvelt régi formáikat, és ezzel együtt ismét megjelennek a régi szervezet összes problémái.

Ahhoz tehát, hogy egy szervezet fejlődésének folyamata sikeres legyen, arra van szükség, hogy két párhuzamos fejlődési folyamat játszódjon le. Ehhez pedig ismernünk kell mind az emberek, mind pedig a szervezetek fejlődésének törvényszerűségeit.

Mint minden, amit emberek hoznak létre, a formák is az élő organizmus tulajdonságiaval rendelkeznek, azaz növekednek és fejlődnek - fejlődésük törvényszerűségei megismerhetőek.